WhatsApp

Web Siteleri Televizyon Değildir

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Web Siteleri Televizyon Değildir
24 Nisan 2021, 23:34 0 Yorum 982 Okuma

Bugün web sitelerinin televizyon kavramını benimsediğini fark ettiniz mi?

Günümüzde web siteleri son teknoloji grafikler, sesler ve videolarla tamamlanmıştır. Her şeyden önce, reklamlar da çok yaygındır. Yalnızca tek bir sayfada, sunulan birçok ürün veya hizmeti görürsünüz. Web sitelerinin televizyona paralarının karşılığını verip vermediğini merak ediyor.

Ancak web sitesi sahiplerinin kaçırdığı şey, ziyaretçilerinin televizyon izlemek için orada olmamasıdır. Öyle olsalardı, sitenize ilk etapta göz atmazlardı.

Ziyaretçiler bir amaç için oradalar; hızlı bilgi almak ve ayrılmak için. Sitenize koyduğunuz her şeyle, ziyaretçilerinizin ana sayfanız yüklenemeden çoktan gitme ihtimali vardır. Gerçek şu ki, çoğu web sitenizi 15 ila 19 inç genişliğinde, yalnızca 216 rengi görebilen ve saniyede yalnızca 28,8 kb hızında indirebilen bir ekranda görüntülüyor.

Bir web sitesi sahibi olarak, 28,8 bağlantıda olduğunuzdan emin olmalısınız; web sayfanızın URL'sini yazın; enter tuşuna basın ve nefesini tutun. Web sayfanız 50K'dan büyük olmamalıdır. 30K'dan az en iyisidir.

Ziyaret edilen bir numaralı web sitesi ana sayfasının 21.000'in altında olduğuna dikkat edin. Doğru duydun. Yahoo'nun ana sayfası yalnızca 20k'dir. Dünyanın herhangi bir yerinde oldukça popüler olmasının ana nedenlerinden biri. Bu çok az görünebilir ama bu boyutta gerçekten çok şey yapabilirsiniz.

Bunu neden yapıyorsun?

Daha fazla tasarım ve daha az grafik kullanın. Bir web sayfasının başarılı olması için hızlı bir şekilde indirilmesi ve iyi görünmesi gerekir. Sahiplerin karşılaştığı en yaygın ikilem, hızlı indirme ve iyi görünme arasında bölünmeleridir.

Web sayfanızın güzel görünmesi için grafikler tasarlayıp resimler çekip bunları jpgs'ye dönüştürmek yerine, renk şemaları kullanmayı deneyin. Yatılı yapmak için hücre renklerini kullanın. Web sitenizdeki negatif alanı kullanın. Orada olmayan şey, orada ne olduğu kadar önemlidir.

Unutmayın, bazen daha azı daha fazladır. Şüphe duyduğunuzda, web sayfanıza gelen tipik bir ziyaretçiyi düşünün. Bu ekstra grafik onları satar mı yoksa tekrar tekrar gelmelerini sağlar mı? Cevap evet ise, kesinlikle saklayın.

Cevap "belki" veya "orada iyi görünüyor" ise, çekin. İzleyiciler, mecbur olduklarından daha fazlasını beklememeyi takdir edeceklerdir. Web, ağır web sayfalarının indirilmesini bekleyen bir ekranın önünde oturmamak hayatımızı kolaylaştırmak için burada.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum